24.04.2023 - Hospodaření v roce 2022

„Za skvělý výsledek, kterého jsme dosáhli, vděčíme našim zaměstnancům na všech úrovních, technikům, dělníkům i lidem v administrativě. Stejným dílem musím poděkovat i našim zákazníkům, kteří se na nás s důvěrou obrací a my ji splácíme precizní prací a vstřícným jednáním,“ uvedl jednatel SÚS Kroměřížska Vladimír Kutý.

Jeho slova dokládá skutečnost, že například stavební dodávky pro města, obce a soukromé firmy za rok 2022 se téměř zdvojnásobily a dosáhly částky 47,5 milionu korun. Nezanedbatelný podíl na tom má nově založená živičná četa, která vygenerovala výkony 16 milionů korun. Tržby ale rostly prakticky ve všech kategoriích služeb, které firma poskytuje, včetně údržby komunikací pro Ředitelství silnic Zlínského kraje a Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Naprosto zásadní pro růst tržeb byly také realizované investice. Pořízen byl finišer, válec, silniční fréza, dva nákladní automobily, bagr 5,5 tuny, mulčovač, podvalník, zimní nástavba, zabezpečovací zařízení, v součtu s dalšími drobnými nákupy celkově za více než 27 milionů korun. Vedle pořízení nové techniky je velká pozornost věnována také údržbě a servisu té stávající nejen dodavatelsky, ale i vlastními silami.

Společnosti rostly také náklady, a to především v návaznosti na celkovou situaci, tedy na cenu pohonných hmot, plynu, elektřiny a vody. „Přesto i tady jsme již dokázali situaci korigovat. Provedli jsme řadu opatření. Máme novou plynovou kotelnu, vyměnili jsme svítidla za LED provedení, instalovali pomaluběžné ventilátory v dílnách pro eliminaci teplotních rozdílů, zateplili jsme části střešního pláště a důsledně využíváme ekvitermních křivek pro regulaci vytápění,“ vyjmenoval Vladimír Kutý.

 

 

 

 

 

 


 

Kontakty

 

ADRESA SPOLEČNOSTI

 

Správa a údržba silnic Kroměřížska, s.r.o.
Kotojedy 56, 767 01 Kroměříž

 

Provozní střediska

 

Středisko stavební Kroměříž:

Kroměříž, Kotojedy 56

 

 

Středisko údržbové:

Kroměříž, Kotojedy 56
Bystřice pod Hostýnem, Holešovská 1129

 

 

OBECNÉ KONTAKTY

 

E-mail: suskm@suskm.cz

 

Telefonní čísla

 

573 503 711 (ústředna)

 

602 507 964  |  573 331 457
(dispečink)

 

 

DALŠÍ KONTAKTY

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout