08.08.2023 - Ohlédnutí za prvním pololetím 2023

„Zimní sezóna od ledna byla velmi slabá, patřila dokonce k historicky nejslabším. Proto jsme s očekáváním hleděli k letní údržbě a stavebním zakázkám. Naštěstí se nepotvrdily naše obavy z loňského roku, zda jich bude dostatek. Práce máme hodně a limitujícím faktorem zůstává počet pracovníků. Přestože jsme náš tým posílili o čtyři nové zaměstnance, nedostatek dostupných, kvalifikovaných dělníků přetrvává,“ uvedl jednatel SÚS Kroměřížska Vladimír Kutý.

Za první pololetí provedla firma práce za zhruba 60 milionů korun. Na silnicích Zlínského kraje to bylo za 39 milionů korun, pro ŘSD na silnicích I. třídy za 8 milionů, pro obce a firmy za 13,5 milionu.
„V první dekádě července jsme dokončili sečení travních porostů, v těchto dnech začíná druhé kolo, během kterého by měly být krajnice a příkopy kompletně posečené, a to včetně pokosů prováděných z přilehlých polích,“ řekl Kutý.
Společnost má i letos zajímavé stavební zakázky z veřejných soutěží. Jsou realizovány především pro města Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem, zde jde o kompletní rekonstrukci ulic 6. května a Slavkovská.
Jako strategicky správný krok se ukázalo loňské založení živičné čety, která pracuje velmi intenzivně a mimo lokálních vysprávek na silnicích Zlínského kraje a další objednatele bude letos poprvé realizovat velkoplošné vysprávky v součtu za zhruba 16 milionů korun v úsecích: Zdounky - Bunč, Kunkovice - hranice kraje, Slavkov – Brusné, Kvasice – Sulimov, Pacetluky – Prusinovice.

„Jednoznačně se ukazuje, že stavební zakázky a práce prováděné živičnou četou jsou pro naše hospodaření důležité a umožňují nám vyrovnávat výkyvy v objemech zimní údržby. SÚS to už dávno není jen zimní údržba, ale celoroční kvalifikovaná nabídka prací pro kraj, města, obce i firmy,“ zdůraznil Vladimír Kutý.

 

 

 

Kontakty

 

ADRESA SPOLEČNOSTI

 

Správa a údržba silnic Kroměřížska, s.r.o.
Kotojedy 56, 767 01 Kroměříž

 

Provozní střediska

 

Středisko stavební Kroměříž:

Kroměříž, Kotojedy 56

 

 

Středisko údržbové:

Kroměříž, Kotojedy 56
Bystřice pod Hostýnem, Holešovská 1129

 

 

OBECNÉ KONTAKTY

 

E-mail: suskm@suskm.cz

 

Telefonní čísla

 

573 503 711 (ústředna)

 

602 507 964  |  573 331 457
(dispečink)

 

 

DALŠÍ KONTAKTY

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout